Slovenski kantavtor in nekdaji član skupine Lančni Franc, Zoran Predin je v svoji bogati glasbeni karieri predstavil kar 34 studijskih albumov, tri zbirke poezij in v pričetku 2013 še zbirko zgodb. Ustvarjal je glasbo za filme in gledališča, se preizkušal v različnih glasbenih zvrsteh, od rocka do gipsy swinga. A kot pravi sam: »najbolje še prihaja«.
Jeseni 2011  se je hrvaškim poslušalcem predstavil z Matijo Dedićem v albumu »Tragovi u sjeti« na katerem je 12 kompozijic, poslastica priredb najbolj priljubljenih pesmi, ki jih v oroginalu pojejo Oliver Dragojević, Josipa Lisac, Bjelo dugme, Zdravko Čolić, Đorđe Balašević in drugi. Kot Predin pravi, je pesmi olupil in jih povrnil v primarno stanje, postele so intimne in minimalistične, spremlja jih le vokal in klavir.
Albumu je sledila knjiga ‘Druga žena u haremu’, zbirka anekdot, je dnevnik ter potopis, 22 zgodb na 208 straneh.
Le leto kasneje se je Predin odločil za predstavitev novega albuma “Kosa boje srebra“. Na albumu je trinajst avtorskih pesmi ter ena sposojenka od Oliverja Mandića (Pitaju, me pitaju). Album je dobil naslov po istoimenski pesmi, ki jo je Predil posvetil nedavno preminuli prijateljici Margiti Stefanović. »Kosa boje srebra (Margita) mi je dala pozitivno energijo, osnovno noto nadaljnemu delu, tako da so se teme kar same postavile. Na albumu so čiste pop pesmi in buldožerske zafrkancije, šansonjerska poetika in črn humor rockerskega tipa« je ob izidu albumo sporočil Predin.
Iz novega albuma je poleg ‘Kosa boje srebra’, predravil še ‘Na kraju naše duge‘, ‘Ruksvaj u kadi‘, ‘U mojim očima‘.

 

Akordirana besedila: Zoran Predin