Predstavljamo projekt POPSING / otroci za otroke

Prvi mladinski "band aid" v skladbi VPRAŠAJ NOCOJ SRCE

(praznični projekt upov bodoče glasbene scene)

Člana zasedbe Tangels, Raay in Marjetka Vovk, sta ves čas v stiku z mladimi talenti, mnoge sta tudi že popeljala do uspešne glasbene poti, med njimi sta tudi April in Nika Zorjan.

Tokrat je pred nami posebna skladba s posebnim namenom: mladim upom omogočiti vpogled v svet glasbe.  Videospot in skladba sta bila darilo pevcem, ki vse leto nastopajo za otroke na različnih dobrodelnih prireditvah. Ob tej priložnosti so skladbo posneli na čudovito, praznično besedilo Ferija Lainščka.

V glasbeno-pevskih delavnicah Popsing  Marjetka Vovk, sicer dipl. prof. glasbe,  že lep čas poučuje mlade in obetavne pevce, ki šele začenjajo svojo pot. Pred leti sta tako skupaj z Raayem odkrilaApril, Marjetka pa je za nastope v prvi sezoni Slovenija ima talent pripravljala tudi kasnejšo zmagovalko Lino Kuduzović .

Mladi talentirani pevci tako pod Marjetkinim okriljem vse leto nastopajo na različnih dobrodelnih prireditvah in pomagajo popestriti program, nabirajo pomembne izkušnje hkrati pa s svojimi nastopi pomagajo tudi drugim otrokom.

Kot presenečenje sta glasbenika svojim učencem in talentiranim pevcem pripravila posebno izkušnjo in jih združila v pravi mladinski "band aid". Mladi upi, ki bodo morda čez nekaj let krojili slovensko glasbeno sceno, so dobili možnost "vpogleda" v svet glasbe mimo talent šovov in pevskih tekmovanj, spoznali pa so tudi kako pravzaprav glasbena scena deluje. Raayeva skladba na poezijoFerija Lainščka z naslovom "Vprašaj nocoj srce" je tako zazvenela z mladimi glasovi, ki so doživeli prvo studijsko izkušnjo in tudi prvo snemanje videospota, ki ga je režiral Niko Karo.