Rock Otočec 2012 naznanil nekaj nastopajočih

gogol_bordello_foto1

Na današnji novinarski konferenci, ki se je zgodila v ljubljanskem Kinu Šiška so predstavniki festivala Rock Otočec predstavili letošnji, že 16. (oz. 18.) R.O. zapovrstjo. Tudi letos se bo odvijal na prekrasni lokaciji neposredno ob gradu Otočec in reki Krki od 28.6. do 1.7.2012, kar pomeni, da bo tokrat trajal namesto tradicionalnih treh, kar 4 dni.

Eden temeljnih projektov letošnje Evropske prestolnice kulture je tudi rock opera »Človek z bombami«, ki jo bo moč videti in slišati na otvoritveni, četrtkov večer R.O. 2012. Spektakularna predstava nastaja v koprodukciji z novomeškim Anton Podbevšek Teatrom in njegovim ravnateljem in avtorjem Matjažem Bergerjem. Nosilni glasbenimi izvajalec bo skupina Siddharta, glasbeno besedilo bo delo Petra Penka.

Petkov večer bo zaznamoval eden najbolj zaželenih festivalskih bendov - Gogol Bordello (punk gypsy dub). Skupina prihaja iz ZDA, nastali so leta 1999 in so znani po svojih angažiranih in »divjih« skladbah in po tem, da so odlični zabavljači. Ime so povzeli po literatu Nikolaju V. Gogolju.

Predizbori letos potekajo v desetih slovenskih klubih, ter na Hrvaškem in v Italiji. V petih tednih bo izbranih deset domačih, še neuveljavljenih skupin, ki se bodo potegovale za nastop na festivalu v finalu, ki bo meseca aprila v novomeškem Lokalpatriotu. Predizbori so bili izvedeni že v dveh klubih (Maribor in Ribnica) in bodo potekali še v naslednjih klubih: Crocodil Bar, Kompleks, Klub KMŠ Ljubljana, MC Kotlovnica, MKC Črnomelj, MC Patriot, KŠ Lendava, Pub 33 in Rdeča ostriga med 3. februarjem in 3. marcem 2012. Vseh 10 skupin bo nastopilo na R.O. 2012, prve tri na glavnem odru. Glavna nagrada zanje je še snemanje plošče in nastop na prijateljskem festivalu Suoni Nella Notte 2013 v italijanski Toskani. Poleg glasovanja publike in strokovne komisije na uvrstitev vpliva tudi glasovanje na prenovljeni spletni strani, ki jo je na novo postavilo podjetje Stroka.

Rock Otočec pred R.O. 2012

Še pred R.O. 2012 bo 25.3.2012 v ljubljanskem Kinu Šiška nastopila lanskoletna atrakcija R.O., skupina The Subways. Poleg njih pa še slovenski Adam in italijanska funky ska zasedba Passogigante ter najbolj vroča novejša zasedba s prostorov nekdanje skupne države - S.A.R.S.

Skupina The Subways je angleška alternativna rock zasedba, ki je s svojim debitanskim albumom osvojila zlato naklado, preko 100.000 prodanih izvodov. Skupina je poznana po svoji izredni odrski energiji in pozitivni interakciji z občinstvom. Kmalu po izidu prvenca jih je občinstvo vzelo za svoje in skupina se je začela množično pojavljati na največjih festivalskih odrih (Reading festival, Rock am Ring, Nova Rock, Glastonbury, Download). Novembra lani so izdali album z naslovom »Money & Celebrity«, katerega producent je Stephen Street (sodeloval z zasedbami kot so Blur, The Smiths, The Cranberries ter Kaiser Chiefs).

Vstopnice

Na voljo so že najcenejše vstopnice, ki so v tem času za polovico cenejše (količina vstopnic je omejena). Pripravljen je poseben paket, ki vključuje tudi Rock Otočec večer, ki bo 25.3.2012 v Kinu Šiška.

Predprodaja: 35,00 EUR (za 4 dni)
Na dan pričetka festivala: 70,00 EUR (za 4 dni)

Cena 4-dnevnih vstopnic za Rock Otočec + koncert The Subways (in gosti) v Kinu Šiška (dne 25.3.2012): 45,00 EUR
Koncert The Subways: v predprodaji 18,00 EUR, na dan koncerta 23,00 EUR.