Bend Arthem [Ártem] obstaja nekje od leta 2008, ustanovaljen predvsem z željo po preigravanju priredb. Sedaj mešanico zvrsti tuje in tudi avtorske glasbe, ki se najde nekje med punk-rockom in hard-rockom, ustvarja gorenjski četverec: Bine Baloh (bas), Luka Podobnik (bobni), Žiga Koselj (desničarska kitara) ter Žiga Bric (levičarska kitara). Za vokalno spremljavo krulijo kar vsi, najbolj glasen pa je basist. Poleg špilov na domačih, gorenjskih odrih (kranjski bazen, motozbori, Karavana rocka pod okriljem MC Jesenice, Odmev 2011, Odmev 2012...) počasi ubirajo tudi ostale konce Slovenije (Ljubljana, Maribor, Celje, Velenje, Cerkno, Grosuplje, ...). Pot jih je enkrat zanesla tudi na nacionalko (oddaja Glasbiator), z zmago na predizborih pa so si prisvirali nastop na Škisovi tržnici 2012 in Vičstocku 2012.

Utrujeni od skakanja po odrih so obiskali studio in posneli dva avtorska komada: The Hamster Boy v angleščini, ter "domačega" - S(r)anje. Za slednjega so, v sodelovanju s Produkcijo Znajdi se, pred nedavnim izdali videospot.

V živo jih lahko vidite že prihodnji teden v Mariboru, na študentom prijazni Škisovi tržnici, do takrat pa si kaj več preberete na njihovi strani http://arthemband.com , ali pa jim stisnete kak 'Like' na Facebook profilu.