Celovečerni dokumentarni film o skupini Big Foot Mama

bfm1_luka_kase

Foto: Luka Kaše

 

Skupina Big Foot Mama obeležuje 20. obletnice svojega delovanja. Pred dnevi so na TV premierno prestavili videospot za novi singel »Pot iz trnja«, ki na svojstven način govori zgodbo o skupini na njeni poti. Videospot je nastal z montažo materiala iz dokumentarnega filma o 20 letih delovanja skupine Big Foot Mama. Za singel, ki je nastal v studiu producenta Žareta Paka, producenta njihovih štirih prvih albumov, so videospot režirali in montirali v Benjamin Produkciji, ki je tudi avtor dokumentarnega filma. Zaradi velikega zanimanja za film, ki bo premierno predstavljen v CUK Kino Šiška 24. 11. 2010, kasneje pa bo predvajan v Kinematografih Tuš, so se odločili, da bodo predvajanje filma podaljšali na 8 dni. Več o natančnih terminih predvajanj pa bodo objavljali naknadno na BFM spletni strani

Skladba »Pot iz trnja« je hkrati prvi singel s prihajajoče nove plošče, ki bo luč sveta zagledala predvidoma maja 2011, medtem pa jo lahko slišite na številnih radijskih postajah po Sloveniji, videospot pa se bo kmalu pričel vrteti tudi na vseh TV postajah.

Dokumentarni film o skupini Big Foot Mama bo brezkompromisno podal odgovor na vsa vprašanja, mnenja in dvome o njihovem 20-letnem delovanju.

Gre za film z resničnimi vsebinami, tako arhivskimi kot aktualnimi zadnjih dveh let, ko je Big Foot Mamo na koncertih spremljala ekipa Benjamin produkcije, in predstavlja dejanski svet rock'n'roll banda, ki deluje na slovenskih tleh že 20 let.

Po premieri 24. novembra v CUK Kino Šiška v Ljubljani bo sledilo 2. in 3. decembra predvajanje v Kinematografih Tuš in potem širše v Art kino mrežah. Vstopnice so v predprodaji od 20.10.2010.

Povezava za prevzem videospota »Pot iz trnja« preko interneta:·http://www.bigfootmama.net/press/potiztrnjavideo.zip