Na reški festival Hartera tudi letos med 19. in 21. julijem, poleg niza aktualnih in prepoznavnih tujih izvajalcev, prihaja množica skrbno izbranih izvajalcev iz širše regije. Med njimi so že poznani izvajalci in hkrati tudi takšni, ki se bodo svojem bodočem občinstvu na festivalu Hartera šele predstavili.

Tako se bodo v četrtek, 19.7., zagrebškim zasedbam Svadbas in ABOP na Rock & DJ odru pridružili mladi reški glasbeni kolegi Sunshine Madness in Moskva. Za ljubitelje elektonskih zvokov na Hartero prihajajo CFSN DJs, kolektiv, ki se že več let ukvarja s promocijo avdio-vizualne umetnosti in sodeluje pri organizaciji nekaterih klubskih dogodkov in festivalov na Hrvaškem. Na glavnem odru nastopajo: Laurent Garnier pres LBS, Azari & III ter Highland Brothers INC.. Na skrivnem plesnem podu (katerega bodo obiskovalci festivala lahko našli zgolj s sledenjem navodil na Hartera mobilni aplikaciji; ali spremljajoč tiste, ki bodo apliokaciji sledili) prvi dan festivala nastopa vodilni hrvaški tehno udarnik Ogi in eden od najbolj perspektivnih mladih DJ-jev in producentov Mateo Klaić.

V petek, 20.7., na glavni oder prihajajo GusGus, Asian Dub Foundation Sound System, Gesaffelstein in Darkwood Dub; na Rock & DJ odru bodo poleg Dječacev in skupine Ruiz nastopili reški indie rockerji Losing Focus ter eden od najbolj cenjenih srbskih rock-psiho-pop sestavov Veliki Prezir. Zatem oder prevzamejo DJ-ji: Dojaja, veteran slovenske scene, reška DJ Virgin Helena in dvojec Mystic vs. Okmanow. Na skrivnem prizorišču so bosta DJ pult izmenjavali Miss Sunshine in Arexx.

V soboto, 21.7., na glavni oder prihajajo Rambo Amadeus, Damir Avdić, One Possible Option in A Skitzo (alias DJ Ahmaad) ter Art Pollution Trio.