Zasedba Hamo & Tribute 2 Love je na željo neučakanih oboževalcev v novo leto pripeljala še eno skladbo z albuma Dve, polnokrvno underground blues rock uspešnico Scotch. Avtorske niti skladbe, ki v resnici šteje že dve desetletji, a nikoli prej ni bila posneta – je držal v rokah Andrej Predin. Hamo jo je s šarmantnim, raskavim glasom zapeljal nazaj v mladost, Tribute 2 Love pa so ji nadeli postmodernistični bluesovski zvok. Požirek Scotcha... in preteklost je zdrvela v prihodnost.

Fantje zasedbe Hamo & Tribute 2 Love so svojo drugo ploščo, naslovljeno ''2'', izdali aprila 2013. Na njej je združenih več uspešnic, med katerimi izstopajo transgeneracijski hit Rožice, nosilna skladba ob izidu plošče “2″, ter singla Dejva Bit Čist Bliz (Days Like This) in Scotch. Pridružujeta se jim radijska singla Vija Vaja Ven ter Gremo se Igrat Boga z družbenokritično ter (globalno) mirovniško noto.

Za single Scotch so fantje posneli tudi video spot – nastal je med koncertom v ljubljanskem klubu, kjer ga je snemalo kar pet snemalnih ekip. Tako je bil posnet v petih verzijah, lovoriko strokovne žirije pa je na koncu pobral mladi režiser Max Verderber.

Hamo - Matevž Šalehar