Jana Sen in njen »Gotof je!«

Jana Sen se znova oglaša družbeno kritično. Ko nam je lansko leto v spremljavi s Severo Gjurin z radijskih valov odmevala njena pesem »Preko vseh mej«, Jana tudi  letos nastavlja ogledalo aktualni politični in družbeni krizi.  Pesmi ni naslov »Gotof je!«, kakor bi se v duhu časa, ki ga živimo, lahko naslovila pesem, temveč »Pozabili-izgubili«; z njenim besedilom sicer tudi sporoča, da je: »Dovolj vsega tega!«, vendar krivce za nastalo situacijo, ne išče samo v naši politiki in gleda na njo bolj globalno.

 

Pevka Nina Uršič je poleg spremljevalnega vokala prispevala osnovo za glasbeno podlago, Janin dolgoletni kitarist Rok Merhar, pa je slednjo odigral in aranžiral.

 

Video k pesmi je no-budget spot, ki ga je posnela in zmontirala Jana s pomočjo prijateljev.

Janin prvenec »Le lepe pesmi« je bil izdan prejšnje leto pri Glasbeni zadrugi Celinka. Poleg njenih družbeno kritičnih pesmi je Jana pozornim poslušalcem znana tudi po ljubezenskih pesmih. Njena glasba je samonikla, samoizpovedna in ravno to dela Jano pristno in poslušalcu zanimivo. Konec minulega leta je ponovno nase opozorila tudi z odmevnim singlom '"Reši me", ki je kot pravi Jana, »po(p)sladek k albumu "Le lepe pesmi"«.

V letošnjem letu boste Jano lahko slišali v Triu Jana Sen, skupaj s svojevrstnim harmonikarjem Juretom Tori ( Orleki, Tori Trio).

 

Jana Sen - »Pozabili-izgubili«

 

Glasba: Nina Uršič in Jana Sen

Besedilo: Jana Sen

Aranžmaj: Rok Merhar

 

Fotografija: Anže Godec

Fotomontaža: Jana Sen