KILL KENNY

 

Novomeško zasedbo Kill Kenny čaka pestro leto; poleg koncertov doma jih čakata nastopa na festivalih Exit in Waves Vienna, pripravljajo tudi nov material. Leto 2013 bo zagotovo leto zasedbe Kill Kenny!

 

Kvartet Kill Kenny je v smislu lastnega umetniškega izraza unikatna zasedba, ki s svojim delom nazorno predstavlja val novih smernic in pristopov v slovenskem glasbenem underground prostoru. V njihovem prepoznavnem zvoku se pretaka veliko glasbenih stilov, najlažje pa bi jih označili kot alternativen rock bend. Kill Kenny prepričajo s kvalitetno avtorsko glasbo in pristnimi, energičnimi ter iskrenimi koncerti in energiji, ki jo izžarevajo iz odra.

 

Kill Kenny so svoj začetek obeležili leta 2009. Nase so opozorili s skladbo 'Outta control', konec leta 2011 pa so izdali svoj prvenec z naslovom 'Josh'. Med, ob in po izidu albuma so neprestano koncertirali po raznolikih lokacijah; od manjših, alternativnih slovenskih klubov do večjih festivalskih odrov (Rock Otočec, Schengenfest, Pivo in cvetje ...). Ob tem so bili izbrani na natečaju Vala 202: Imamo dobro glasbo, naš največji pivovar pa jih je v svojem natečaju Mecen slovenske glasbe izbral in sofinanciral njihov aktualni videoizdelek – videospot za skladbo 'Killin' time'.

 

V letošnjem letu band čaka kar nekaj izzivov; z nastopom v okviru Slovenskega tedna glasbe so si priborili nastop na kar dveh tujih festivalih – mednarodnemu občinstvu se bodo predstavili na letošnjem festivalu Exit ter na festivalu Waves Vienna.

 

Kill Kenny (Jure Košir, Uroš Kušljan, Marko Grubar, Dejan Slak) za letošnje leto napovedujejo kar nekaj novosti – že spomladi od njih lahko pričakujete novi single, proti koncu leta pa se obeta novi album.

 

Osnutke novih skladb boste lahko slišali na enem od koncertov, ki jih Kill Kenny pripravljajo v prihajajočih tednih:

  • 8.3. Klub Sweenak, Idrija
  • 6.4. Klub Kult, Bled
  • 16.4. Orto bar, Ljubljana (predskupina Los Explosivos)