8. MARCA ZA DAN ŽENA - POP DESIGN

Sobota, 8. marec 2014, ob 21.00, Cvetličarna, Ljubljana

POP DESIGN ZA DAN ŽENA
V LJUBLJANSKI CVETLIČARNI

Na dan žena, v soboto, 8. marca 2014, bo v ljubljanski Cvetličarni prav poseben koncert skupine Pop Design, ki jo v slovenskem prostoru odlično poznamo že iz 80-ih let. Skupina, ki ima za sabo številne »nesmrtne« uspešnice, vsa leta obstoja pa polni dvorane in klube po vsej Sloveniji, se bo tokrat predstavila v sklopu Večerov slovenske glasbe v klubu Cvetličarna, namenjen pa je vsem ženam in dekletom, kot tudi njihovim spremljevalcem in fanom skupine! Ne zamudite tega vrhunskega koncerta, na katerem boste lahko slišali njihove številne uspešnice, med njimi skoraj zagotovo Ko si na tleh, Ne bom ti lagal, Potepuh, Pokliči me nocoj, Solza, Zate, Zbogom, Nekoč bom zbral pogum, Neko noč, Sedem dni, Zatreskan sem vate in druge.

Pohitite z nakupom, saj je prvih 100 vstopnic po samo 12,00 EUR, sicer pa to predlagamo tudi zato, ker so koncerti v Cvetličarni zadnjega pol leta pogosto predčasno razprodani!

Skupina Pop Design je zvezda stalnica na slovenskem glasbenem nebu že od leta 1985. Jani Marinšek, Marko Derlink, Damjan Tomažin in Tone Košmrlj so bili ustanovni člani skupine.

V popolnosti pa je zasijala, ko se je skupini pridružil Miran Rudan (1998), takrat že uveljavljen pevec pri skupini Rendes Vous. Z Miranom je skupina delala dobro leto. Med tem se je udeležila skoraj da na vse festivale v takratni Jugoslaviji. Še posebej pa bo iz tega obdobja ostala v spominu legendarna plošča “Slava Vojvodine Kranjske”, na kateri je lahko rečemo 10 uspešnic, ki se še danes izvajajo po slovenskih odrih.

Leta 1991 se je po odhodu Mirana skupini priključil takrat domala neznan pevec Vili Resnik. Pravzaprav lahko temu rečemo zlato obdobje skupine, saj so v petih letih, kolikor so sodelovali skupaj, večkrat prekrižarili Slovenijo po dolgem in po čez in posneli 6 zelo uspešnih albumov ter nanizali številne, lahko rečemo, sedaj že ponarodele uspešnice. Seveda ne smemo pozabiti tudi takratno sodelovanje s skupino Matjaža Vlašiča, ki je prispeval ogromen avtorski delež.

Po odhodu Vilija je sledilo malo manj uspešno obdobje skupine. Poskušali so s pevcem Mikom Masnecom. No, tu je vsekakor potrebno omeniti veliko uspešnico iz tega obdobja: Zatreskan sem vate kot raketa. Po odhodu Mika, so poskušali še z pevcem Miho Hercogom, s katerim so posneli ploščo Vzhodno od raja I. Po enoletnem delovanju z Mihom, je skupina za nekaj časa prenehala z delom.

V polni luči pa spet zasijala leta 2008, ko se je skupini zopet pridružil Miran Rudan. In skupina je začela delati s polno paro v postavi: Miran Rudan – vokal, Damjan Tomažin – bobni, Tone Košmrlj – bas, Damijan Kuzmijak – kitara in Tomaž Pavlin – Klaviature.

Kaj hitro so zopet osvojili slovenske odre in nanizali nekaj zelo odmevnih koncertov. Če omenimo samo dva zelo uspešna koncerta v Križankah v Ljubljani. (2009 in 2012). S tem zadnjim (2012) so se načrtno za nekaj časa umaknili z glasbenih odrov, si vzeli čas zase in za ustvarjanje novih pesmi. Kmalu pa so se spet vrnili na slovenske odre. V okviru njihovih nastopov, jih boste tako lahko slišali v soboto, 8. marca 2014 v ljubljanski Cvetličarni, torej na večer dneva žena!

 

Več na: www.cvetlicarna.info

Cene vstopnic:
predprodajna cena (prvih 100 vstopnic): 12,00 EUR
predprodajna cena (po prvih 100 vstopnicah): 15,00 EUR
na dan koncerta: 18,00 EUR.