Kolektiv Manouche je zagotovo ena tistih zasedb, ki je v letošnjem letu poskrbela, da smo ob njihovem swingu, začinjenim z elektronskimi ritmi, prekipevali od energije, radostno poplesavali in se navduševali nad dobrodošlo svežino v slovenskem glasbenem prostoru. Ker pa ekipo včasih (ampak res samo včasih!) za trenutek prevzamejo tudi romantični in umirjeni ritmi, se nam v praznično obarvanem decembru predstavljajo z balado Pridem zvečer, ki jo seveda najdete tudi na še skoraj povsem svežem albumu z naslovom Kje si lubi?, ta je pri ReflektorMusic izšel konec meseca novembra.

Pod nadvse ljubko pesem se seveda zopet podpisuje frontman, kitarist in idejni vodja Robi Pikl, ki je za posebej unikaten prizvok poskrbel tako, da je svojo kitaro v pesmi zamenjal za ukulele. » Želel sem napisati vsaj eno balado, ki bi jo umestili že na naš prvi album. Stilsko se razlikuje od ostalih skladb po tem, da nima elektronske podlage, za katero sicer v Manouche skrbi Marco Grabber, niti gypsy swing motivov, ki so značilni za naš zvok. Sprva je bila skladba mišljena kot inštrumental, kasneje sem napisal še besedilo in nastal je lep, romantičen duet primeren za praznično obarvane dni«, je o svoji zimski pravljici še povedal Pikl. Na vokalu se Robiju kot običajno pridružuje prikupna Petra Trobec, na basu Krešimir Tomec, za nepogrešljivi prizvok trobente pa je poskrbel Luka Ipavec.

Sicer pa Manouche delovno korakajo v leto 2013. Obetajo se nam številni koncertni nastopi, vsekakor pa se že veselijo tudi novih studijskih ustvarjanj! Vsem svojim oboževalcem pa seveda želijo predvsem obilico glasbenih užitkov, plesa in zabave v prihajajočem letu.