Današnji svet zabavne industrije res ponuja vse, ampak katero zabavo izbrati? Kje bo najbolje? Pravijo, da je povsod lepo, najlepše pa je vseeno doma. Šundr band je skupina petih ljubiteljev slovenske glasbe, ki je bila ustvarjena z namenom, da ohranjamo našo glasbeno dediščino, ki je bogata in raznovrstna. Po dolgoletnem preigravanju in navdušenostjo nad podalpsko glasbo, pa je prišel trenutek, ko je skupina v ustvarjalnem zanosu in v kratkem pripravlja izid avtorske glasbe.

 

 

Šundr band, zanimiva glasbena skupina iz Gorenjske, pravi, da je doma najlepše, zato promovirajo izključno slovensko glasbo. A če živiš in ustvarjaš na domačih tleh, ne moreš uiti vsakodnevnim izzivom, ki jih prinaša življenje v teh časih. Fantje skupine Šundr band se tega zelo dobro zavedajo. V ta namen so preoblekli pesem Bicikl, skupine Leteči potepuhi, in ji dodali praktično sporočilo: “Poleg tega, da nam je ta pesem res všeč, bi z njo želeli dati spodbudo, da se do prijatelja zapelješ s kolesom, namesto z avtom. Tako narediš nekaj dobrega zase in za okolico. Nadihaš se svežega zraka, razmigaš telo in prihraniš kakšen evro,” pravi pevec skupine Alex Mladenov.

Skupina v simpatično celoto uspešno združuje glasbo, prijateljstvo, domoljubno noto in ozaveščenost, kombinacijo, na kateri se bomo popeljali v boljšo prihodnost, če ne drugače pa morda z njimi na “štangi”.

Poleg prirejanja znanih pesmi ter ustvarjanja lastne avtorske glasbe, ki bo kmalu ogledala luč sveta, pa Šundr band tudi pridno koncertirajo. Množice obiskovalcev so pravi dokaz, da imamo Slovenci ogromno dobre glasbe. V poplavi različnih uspešnih slovenskih izvajalcev, ljudje tako dobijo vse na enem mestu, z jagodnim izborom najlepših slovenskih pesmi. Kje in kdaj jih lahko vidite in slišite, si lahko ogledate na njihovi uradni strani: http://sundrband.si/