Od leta 2004, ko je zmagal na tekmovanju Bitka talentov, je stalnica slovenske glasbene scene. Z vokalom in pojavo je večkrat zaznamoval tudi izbore EMA, vedno pustil dober vtis, pesmi s katerimi je nastopal pa so postale uspešnice.
Prva skladba omenjenega izvajalca z naslovom Vse, kar si želiš je bil najbolj prodajan singel leta 2005. V zelo kratkem času je postal najstniški idol, za svojega pa so ga vzeli tudi starejši poslušalci.
Po odličnem nastopu na Eurosongu, ko je našo državo zastopal s pesmijo Stop, je sledil prvenec, album Omar, ki je bil najbolje prodajan album leta 2005.
Ob razprodanih koncertnih dvoranah in izjemno uspešnih skladbah, ko se je vse bolj uveljavljal tudi kot avtor, je nastajal drugi album Kareem, izšel je leta 2007. Tudi drugi album je ponovil uspeh prvenca, na radijskih valovih pa je bil Omar stalen gost.
Leta 2008 je s svingovsko obarvano pesmijo Sanjam presenetil na podelitvi Viktorjev, leta 2009 na EMI s kasnejšo uspešnico I still carry on, dve leti kasneje je pesem z EME 2011, Bistvo skrito je očem, postala ena izmed najbolje predvajanih v Sloveniji.
Vmes je nastopil na Slovenski popevki, z glasom in stasom osvajal London, igral na njihovi podzemni in užival v nastopih in glasbi.
Počasi so začele nastajati nove skladbe in tako je novi album tik pred izidom. Nekatere pesmi, ki bodo na omenjenem albumu, so bile že predstavljene, bile so zelo dobro sprejete pri poslušalcih in tako, vsi  že nestrpno pričakujemo novi album.

Novi album bo izšel v kratkem, takoj po izboru EMA 2014, saj bo Omar na tem izboru nastopil z avtorsko I won't give up in kot pravi, se ne bo vdal, zato računa na zmago.

Do takrat pa uživajmo v skladbi Žamet, čutni baladi, ki tudi napoveduje novi album. Zgodbo opeva Omar, upodobil pa jo je odlični Boris Cavazza in zato mu je Omar še posebej hvaležen in si šteje v veliko čast.

Akordirana besedila pa najdete tukaj: Omar Naber