SAUSAGES SO OB 20. OBLETNICI PREDSTAVILI NOVO PLOŠČO "3, 4, 5 - DEJ PEL"

Sausages so v polni postavi pred zbranimi mediji v „Railroad Studios“ v Ljubljani predstavili svojo novo, 4. ploščo, ki je nastala po kar 11 letih, z naslovom „3, 4, 5 – Dej pel“, tudi v okviru 20. let obstoja skupine! V prepolnem prostoru za vaje (kjer se nahaja tudi studio), so dolga leta delali na materialu, za katerega lahko danes rečejo, da je točno tak, kot so si želeli. Nepogrešljiva garažna rock skupina Sausages je že pred 3 meseci predstavila nov, svež single z naslovom „Dej pel“, s katerim so se v zvoku še bolj vrnili svojemu primarnemu rock'n'roll poslanstvu, seveda z zvočno nadgradnjo, ki pritiče dolgemu delu na plošči.

Skladbo lahko v prenovljeni različici, ki se nahaja tudi na novi plošči, prevzamete na povezavi:

https://www.wetransfer.com/downloads/b8b9e00cfabb08c9171afef7484434ea20130418115404/eeb8e618e3def83e1851a4f92e3bcd9c20130418115404/651b96

Martin Janežič - Buco in Goran Breščanski sta se v imenu cele skupine strinjala, da je glasba tisto, kar jih žene in jim daje energijo. Dolga leta se poznajo, in čeprav nekaj let Gorana ni bilo v skupini, se je po povratku v »rokenrol« spet odlično ujel s fanti. Nekoč so bili mlajši in bolj nadobudni, a danes so postali bolj resni v svojem poslanstvu, še vedno pa zapriseženi klenemu rokenrolu. To je tudi botrovalo temu, da so četrto ploščo kar trikrat snemali v 5 letih (zato naslov »3, 4, 5 – Dej pel« - aluzija na prestave), saj so si po 11 letih zaželeli res dovršen glasbeni izdelek. Na plošči se nahaja 12 skladb in presenečenje, besedila in glasbo pa so ustvarili skupaj. Plošča predstavlja nekaj korakov naprej od prejšnje, saj so na njej resnično dolgo delali v Railroad Studios, na njej pa se nahajata tudi – kot so dejali – skladbi z metrskim tekstom, na teh pa pojeta Pica Boj aka Fidži in Jakob Krall – Jacuzzy, ki je tudi poskrbel za produkcijo plošče. Na eni skladbi pa je zapel tudi Martin Janežič – Buco. V nekaj letih snemanja je nastala resnično raznolika in bogata plošča, saj med sodelujočimi lahko zasledimo glasbenike kot so Alen Steržaj, Grega Skočir, Zoran Čalić, Primož Romšak (nekdanji pevec skupine Sausages v »Goranovi odsotnosti«), Lovro Ravbar in številni drugi.

 

Fantje so si bili složni, da je plošča zahtevala resnično veliko truda in da so ponosni na svoj novi izdelek. »Lažje je bilo narediti dva otroka, kot posneti ploščo,« je dejal Marko Čulajević. Goran Breščanski je na to dodal: »Z otroci si zadovoljen s takšnimi, kot se rodijo, ploščo smo pa stalno popravljali, nasnemavali, jo pilili.« »V skupini so bili veliki vzponi in padci, in včasih zgubiš upanje, da bo bolje. A ravno ti so tisto, kar te dela živega, če jih ne bi bilo, ne bi bili – živi.« je še dejal Čule na temo zgodovine skupine in njenih turbuletnih časov.

 

Sausages pa so se tudi odločili, da bodo ploščo prodajali na spletu (na www.sausages.si) in na koncertih, zastonj pa bo v celoti za »download« na omenjeni spletni strani že v četrtek, 26. 4. 2013 od polnoči do polnoči, saj si želijo, da si jo lahko privoščijo tudi tisti, ki si je sicer ne bi mogli. »Ne prodajamo glasbe, prodajamo samo izdelek.« je ob temu dejal pevec Goran Breščanski, Martin Janežič – Buco pa je dodal, da se s tem želijo tudi oddolžiti svojim zvestim fanom, ki so kar 11 let čakali na novo ploščo.

In kaj bi spremenili v svojih življenjih? Goran je dejal: »Nič! Tudi če bi imeli milijon evrov, bi še vedno delali isto!«

Skupina je povedala, da seveda ne bo mirovala, saj jih boste lahko slišali in videli na številnih koncertnih odrih po Sloveniji, med njimi na naslednjih: Gabrje pri Tolminu (30. 4. - kresovanje), Zeleni Gaj, Dornberk (1. 5. - Siddharta, Sausages, Motorfire), otvoritev Majskih iger (6. 5. - Prljavo Kazalište in mnogi drugi), Kongresni trg, Ljubljana (23. 5.), Vikend športa in zabave, Žiri (28. 6.) in Schengenfest 2013, Vinica (2. 8. – 4. 8. 2013).

Sausages - foto Miro Majcen

 

Nato so se prisotni medijski ljudje in skupina Sausages ob poslušanju nove plošče „3, 4, 5 – Dej pel“ okrepčali s „prepoznavnimi“ hot dogi Fuldog in med ostalimi napitki pili tudi pivo iz In Pipe vozila, ene najhitrejših točilnic piva na svetu (okoli 20 hladnih piv v minuti), kasneje pa se je skupini Sausages pridružil velik del zasedb in glasbenih kolegov, ki delujejo na „Railroad Studios“ in se krepčali pozno v večer.

 

Nekatere njihove akordirane pesmi pa lahko najdete v našem Dolpotegu, v mapi Sausages.

.

Danes so Sausages:

Goran Breščanski (vokal)

Marko Čulajevič – Čule (kitara)

Martin Janežič – Buco (bobni)

Helmut Frangeš – Maco (kitara)

Bernard Pajk – Berni (bas kitara)

 

Uradna spletna stran:

www.sausages.si