GorA RockA dobrodelna tudi letos

Dobrodelni festival GorA RockA bo letos doživel že svojo deveto ponovitev. Od petka, 21. junija, do nedelje, 23. junija, se bo na Šentviški planoti (v bližini Tolmina) festival odvijal tudi letos.

Znan je dokončen seznam nastopajočih na festivalu GorA RockA. Vse zbrane bodo letos razvajale zasedbe: Siddharta, Tabu, Mi2, Don Mentony Band, Happy Ol' McWeasel, Avven, Justin's Case, Sláinte ol' friend, Wild crew, Chained pistons in Devils bridge.

Organizatorji festivala vsako leto poskrbijo tudi za dobrodelnost, saj je celoten izkupiček festivala namenjen širši skupnosti in posameznikom. Z zbranim denarjem so lansko leto kupili večje število defibrilatorjev za odročna ombočja tolminske občine, pred tem pa so že uredili otroška igrala v vrtcu Šentviška Gora in na Prapetnem Brdu, prispevali k obnovi igrišča na Šentviški Gori, izgradnji igrišča za odbojko na mivki, obnovi šolske telovadnice, k obnovi trga na Šentviški Gori, vlečnice na smučišču na Ponikvah, obnovi strešne kritine mladinskega centra na Prapetnem Brdu, denar so podarili bolni Miji, zbirali so zamaške za Anžeta ... Dobrodelnost je organizatorjev glavni cilj, poleg tega pa z ugodnimi cenami vstopnic želijo omogočiti udeležbo na festivalu prav vsakemu posamezniku.

Organizatorji so se odločili, da letošnji izkupiček festivala namenijo projektu Boterstva v Sloveniji in nakupu novega gasilskega vozila lokalnega gasilskega društva PGD Ponikve – Planota.

Projekt Botrstvo v Sloveniji, ki deluje pod okriljem ZPM Ljubljana Moste Polje, je namenjen izboljšanju kakovosti življenja otrokom in mladostnikom, ki živijo v Sloveniji. Botri svojim varovancem omogočajo udeležbo na letovanjih, zimovanjih, taborih, šoli v naravi, inštrukcijah za izboljšanje učnega uspega oz. razvoj talentov in ostalih dejavnostih, ki otrokom izboljšujejo kvaliteto življenja.

V predprodaji si lahko sedaj zagotovite vstopnice po ceni 22 EUR. Vstopnice so dosegljiva na vseh prodajnih mestih Eventima (Petrol, 3dva, Kompas, Big Bang, Mercator...) in na spletu www.eventim.si.

Cena vstopnic v predprodaji: od 16. 3. 2012 do festivala: 22,00 EUR; na dan festivala: 30,00 EUR.